* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

December 13, 2010

Bento-ing!



Tadi baca satu blog, isuhangat ada pasal buat bento.... so one of my friends ada bagi link utk blogbento yang lain.... end up baca blog2 diorang ni...sangat la comel tau bento diorang buat...
Bento adalah paket makanan yang selalunya dibuat dengan penuh kreatif untuk menarik hati si Pemakan.... huhu
Berminat sangat dengan blog bentolicious ni...cute sangat2!

So tetiba datang idea nak buat bento plak...boleh eh camtu...
Thanks Kak Mar.... Searched for 100yen & Daiso punya outlets... Found it near my place... Jap lagi nak pergi melawat kedai tu kejap... kot2 berkenan... *plinggg*
Datang idea untuk buat Bento untuk Incik Tunang....
Sebab dia bawak bekal ke tempat kerja kalau kerja shift malam...
huhu cita2 tinggi... Nanti dah balik kerja,penat,mengantuk...memang buat benda yang asalkan ada la...
So kalo nak beli utensils pun, kena carik untuk adult's bento.... Takut dia x nak makan pulak kalau macam budak2... hehe

Typing this post ketika tengah hujan lebat... bestnyeeee kalo dapat tido... huhu
Have a nice day everyone...!

Update : as per requested, ni ada gambar2 bento untuk tatapan umum... very the comel sampai rasa nak makan pun xnak.... hehe





Ni semua bento untuk budak2.... semua ni nak buat ada tools yang tersendiri.... tapi nak buat ni perlukan ketabahan + kekreatifan yang tinggi wooo.... cuma nak buatkan untuk Mr Tunang yang simple2 punya jer... maunye die segan nak bwk bekal gi keje kalau gini rupa bento yang aku buat... hik3

2 comments:

phatgurl said...

nanti share la pics bento tu yer. tak dapat dibayangkan plak rupanya cemana.

ketawariang said...

@phatgurl : sorry... masa tu x sempat nak update.... ni dah update da... :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...