* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

September 29, 2012

Legoland

yeah aku dah pergi Legoland...
the new attraction di Johor...

Dapat tickets from Kak Redmummy yang tweet beliau ada extra tickets...

alhamdulillah rezeki kan...

so aku ajak my bestie, cik Nurhafizah untuk bersama-sama enjoy Legoland ni...

Pagi-pagi dah bertolak ke Legoland yang terletak dekat Nusajaya...

Almost 15mins from Danga Bay, Johor Bahru

 yeahhh dah sampaiii



Sementara tunggu kak Red and family sampai...

by the way, kami masuk masa pre-launch of Legoland...
so orang x ramai sangat...
beratur pun x de la lama gila...

Once kak red sampai, terus masuk dalam theme park ni...
diorang akan check dalam bag nak tau ada makanan atau x...
kalau x silap, air pun x boleh bawak tapi bawak la mineral water since dalam legoland tu panas and tempat ni besauuuuu...


Market restaurant...

ada banyak kedai makan dalam Legoland ni but spare duit yang lebih sebab makanan dalam ni agak pricey... 
air secawan macam slurpee saiz biasa kat 7Eleven tu harga dia Rm 10.00 uolss...huhu

tempat ni besar, at least half day nak habeskan games dalam ni...
dinasihatkan makan dulu sebelum masuk sini...

ada beberapa restaurants, ada snack bar, ada pizza place, ada ice-cream...



x ada show lagi masa ni...



muka frust sebab beriya-iya bawak baju nak main game yg masuk air...haishhh


one of souvenirs shop dalam legoland....harga? okay la... keychain pun rm13.00 huhu




dalam 4D cinema... 

okay ada pengalaman sentap dalam ni...
ada schedule dia so pandaipandai set masa tau...
mak cik belakang yang terkejut dalam cinema ni telah memukul kepala aku dengan begitu kuat...begitu kuat okehhh...
haishhh nasib baik dia mintak maaf ...


 dataran JB in lego version...hehe



 Airport but not sure which airport sebab airport Senai x macam ni...


the ticket hehe

price untuk adult ialah rm 140 tapi ada promo if book 7 days in advance...
semua games dalam tu boleh main... tapi certain games memang untuk kanak-kanak okeh...jangan menggedix nak main gak..

barang-barang yang perlu dibawa untuk masuk ke Legoland :


  1. topi/payung
  2. kipas mobile/kipas tangan
  3. handkerchief/lots of tissue
  4. mineral water
  5. pakai kasut/sandal...kalau sayang kaki, x payah berwedges bagai
  6. tudung x payah berselimpang bagai sebab susah nak main game
  7. make-up jangan setebal-tebal tidak sebab panas oiii kat sana...memang cair mekap..
  8. baju yang sesuai,jangan berambu ramba sangat
  9. extra baju/persalinan sebab ada dua games yang berkaitan air...tapi ada body dryer dalam tu but ada extra charge
Sila ambik and rujuk map Legoland...pergi mintak kalau x ada...
senang nak tengok mana yang dah pergi,mana yang belum... pen jangan x bawak pulak...

okay selamat ke Legoland yer!!


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

3 comments:

Sarah & Fad said...

wahhhh awak dh g legoland. besnyeeee!! anyway... tu bkn epot klia ke? hihi nice tips. nanti (tah thn bila) pegi senang.

Cho Zila said...

bestnyer... akak nak gi hujung bulanni...
thanks info dan tips...

ketawariang said...

Kak sarah : ntah la maybe kot?buat kompiusnye kt airport tu tulis I ♥ jb...hehehe...pergi la..kalau 7days advance tix, rm105 per head..

Cho zila : best :) ur welcome..sy buat review so xde la terkena mcm sy..heehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...