* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih & Syifa Fatanah who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

September 27, 2012

Novel Review - I Love You, Stupid!

Novel terbaru hasil karya kak Melur Jelita...

baru dapat hari Selasa petang, pukul 1330hrs tadi dah habis baca...

novel yang dinanti....dulu masa ASST dapat on my birthday, ILUS(I Love You, Stupid) sampai sebulan sebelum my birthday... :)


tebal kan? hehe



Novel ni berkisar mengenai seorang gadis bernama Iris dan beberapa jejaka (opssss) iaitu Aidan, Abg Pedas,Firman dan Matt.. 

Iris yang sanggup ke Kemboja untuk menjalankan misi kemanusiaan di sana...

"Aku Iris the diva..Pembunuh senyap lelaki tanpa bayang. i'm bad and i'm dangerous!"- Iris

Macam mana seorang diva hidup bersendirian di dalam perkampungan Melayu Cham yang serba serbi kurang baginya?

"Mana banglo yang dijanjikan untuk saya?" - Iris

"Baik saya belikan satu tong dram Chanel 5 untuk awak buat mandi" - Firman

Kisah persahabatan, kasih sayang, orang atasan, keluarga dan macam-macam...
semua dalam satu novel...

tapi yang saya tabik (springggg) pada kak Melur beliau tidak pernah gagal dalam mendakwah saya melalui penulisan-penulisan beliau... walaupun ini novel kedua beliau, tapi kedua-dua novel ni merupakan novelog...
sebab itu lah ILUS ni sanggat dinantikan saya dan peminat novel yang lain...

cara kak melur berdakwah membuatkan saya menitis air mata... terdiam. terfikir.
banyak dosa saya dah buat. cetek ilmu agama saya.
banyak sejarah Islam yang saya x tahu.

betul, saya memang x baik, tapi saya ingin sangat berubah untuk menjadi yang terbaik...

kisah cinta yang bukan cintan cintun sangat... setiap author mempunyai audience sendiri dan saya merupakan audience kak Melur yang menantikan dakwah-dakwah beliau...

menangis? ya saya menangis semahu-mahunya. 
menangis sebab dah habis baca novel ni... novel yang sangat terkesan terhadap saya...

ending yang x disangka....elemen saspens yang kak Melur buat,menjadi...

ketawa sorang-sorang baca novel kat kedai makan, orang tegur "Amboi tebalnye novel...senyum-senyum pulak tu"...




nampak tak perkataan "ketawa riang" di situ?

So, belilah novel ni....
memang tajuk dia I Love You, Stupid, tapi bacalah dengan mata hati dan mata akal, anda akan nampak apa yang kak Melur cuba sampaikan..


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

6 comments:

Eyna Reen said...

fuhh, tebalnya. maunya baca tmpoh sebulan ni :D

ketawariang said...

Eyna : heheh..x la..x de la lama sgt pun nak baca. :) - ketawariang

rozana dahlan said...

Saya pn suke cara melur menulis. Penuh unsur pengajaran. Baca novel ASST..org ingat saya x btl...dok gelak sensorg..

rozana dahlan said...

Saya pn suke cara melur menulis. Penuh unsur pengajaran. Baca novel ASST..org ingat saya x btl...dok gelak sensorg..

rozana dahlan said...

Saya pn suke cara melur menulis. Penuh unsur pengajaran. Baca novel ASST..org ingat saya x btl...dok gelak sensorg..

ketawariang said...

hehe :) tau xpe...
ni novel baru dia dah keluar, My Precious Iris... dah baca? :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...