* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

July 21, 2011

THANK YOU??

Urgh!

Mood memang teruk! teruk gila...

actually i was very happy pagi tadi sebab sembuh from severe fever...
believe it yang i went to work tapi x bercakap.... what? me x bercakap? sounds funny...
but that was the truth.... its like my mouth is a volcano which will explode anytime... huuu

ha dah ber-orang putih dahhh

as stated above kat title tu, THANK YOU kan?
susah ke nak cakap thanks??
susah is it?

i believe ramai Malaysians yang still XRETI dan XTAU nak ucapkan terima kasih!

i tell you something, i jenis yang akan sentiasa tolong orang even i sendiri dapat susah lepas tu...
please note that dah BANYAK KALI I DAPAT SUSAH SEBAB MENOLONG ORANG...
but when people said thank you, i was happy...rasa susah payah di hargai sangat....

but now, i memang agak reluctant nak tolong orang since dah beberapa mangkuk-hayun-orang-x-sedar-diri yang dah mintak-tolong-sambil-merayu-rayu dont even bother nak cakap THANKS!

belajar dari pengalaman la kot.... haha

i x kisah nak cakap terima kasih ke,thanks ke,xie xie ke, ape sekali bahasa pun la kan....
at least please appreciate ape yang orang dah buatkan untuk kau!

serius annoyed sekarang ni!

fuhhhh amik nafas....

tadi i cried when someone asked for help but didnt ucapkan thank you or what so ever...terus diam macam tu je...

i cried because of :

1. sedih orang x hargai susah kita
2. so kesiankan diri sendiri baik hati sangat nak tolong orang lain even dah berkali-kali kena macam ni...

maybe lebih kepada kesiankan diri sendiri i guess?

memang bagi sesetengah orang "eh,what's the big deal x cakap thanks? mengada-ngada lah kau ni."
itu untuk kau! bukan untuk aku! maybe kau dah diajar untuk hidup dalam environment tak-reti-nak-ucap-terima-kasih... kita berbeza ok!

haaaa....dah amik nafas dalam-dalam dah....

ok sikit kot rasa...

apa pun, i actually went to Miri and Kota Kinabalu last week.... sebab tu sepi je kan blog.... berhabuk dah jadinya... lalalala~

a bit teaser pasal trip tu.... i just LOVE this photo... :)





later akan di update trip ke Miri dan KKinabalu sebab tengah cari cable handphone.... hihi


p/s : i just nak mohon kerjasama semua yang baca post ni, please say thank you to people yang menolong anda even tolong angkatkan pen anda yang terjatuh since ianya akan membuatkan anda turut dihargai...


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥


Luv,
ketawariang

6 comments:

kc kasedah said...

betul. same goes with me. ucapkan terima kasih buat hati i lega. walau tak harap mana pun, atleast kenang jasa orang yg tolong.

takpelah u. lepas neh, hati2. jgn terlalu baik sgt dgn orang, k?

Sarah & Fad said...

org msia mmg x reti ckp thanks klu org pegangkan pintu kan. and x reti nk pegangkan pintu pon. bila bukak pintu, mesti nk lepaskn diri sendiri je. mcm org kt blkg or kt dpn pintu tu x wujud je. huh!

ketawariang said...

@kc : betul kan? sekurang2nye kite rasa senang sikit hati bile tolong orang kan.... ni x, kita dah tolong, die nak menyakitkan hati pulak... grrrrrrrrr.... eh memang i tolong orang yang betul2 akan cakap thanks je sekarang... teruk kan? haha
belajar dari pengalaman ini...

ketawariang said...

@sarah : betul tu kak.....diorang seolah2 buta....x nampak orang kat situ.... saya rasa annoyed gila kalau kena macam tu...rasa mcm nak ulang masa, lepaskan pintu kuat2 biar kene org tu pny muka... haha... *sorry la emo sikit komen, memang tengah sentap dgn org yg x reti ucap thanks tu*

phatgurl said...

memang betul...zaman skang ni ramai orang yg dah kurang budi bahasa. kita buat baik bukanlah minta balasan pun tapi sekurang-kurangnya cakapla terima kasih as a courtesy. kekadang tu bukan je x ckp terima kasih, muka pun buat dunno je as if takde pape berlaku. hampeh!

ketawariang said...

kan kak? diorang treat kita as if kita ni kuli diorang...even taxi driver kalau kite x ckp thanks pn diorang piss off... hurm...
we should ajak people change their attitude...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...