* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih & Syifa Fatanah who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

July 4, 2011

Maharaja Lawak - Johor Bahru

hahah cerita Maharaja Lawak ni dah basi dah...
tapi sebab handphone hilang cable, baru ni la dapat cerita pasal apa yang berlaku masa ambil pas MLawak aritu....

so kisahnya bermula dengan plan kami untuk pergi ambil pas MLawak yang akan dilangsungkan di Stadium tertutup JB...
sebagaimana yang dirancang, kami bertolak ke JB awal untuk mengelakkan kesesakan ketika ambil pas...
reached there around 1245pm...
and seperti yang di expect........ penuh gila orang!
padahal pukul 3pm baru la pas diberi....

ok then.....
beratur la panjang-panjang.... memang panjaaaaaaaaaaaaaaangggg gila....

2 jam lebih kami beratur....

and guess what, dalam 3.15pm camtu, pas dah habis!
and bila tengok orang lalu lalang bawa pas masing-masing, i pun ringan mulut tanya pasal pas....
yang dijanjikan Astro, seorang dapat dua pas, we went there bertiga, so 6 passes la kan?
tapi! seorang dapat 1 pas jer..... erk?
yang lagi best, masa tu ada dalam 100m++ nak sampai ke kaunter....
orang yang dapat pas tu cakap "eh x payah beratur la...terus je pergi depan."

perghhh hangin satu badan beb masa tu.....
yela kami ni beratur panas-panas gila.... berjam-jam kot...
tiba-tiba orang yang baru sampai, terus amik pas!
kepala hottttt.....

plus, ada 3 mamat yang muka tembok-tak-tahu-malu yang potong line....
apa lagi...kena sound la dengan akak-akak belakang kami tu.... haha...
tapi rilek je muka member tu....haha memang dasarrrr...

crowd menjerit-jerit kat depan....
bergaduh la berhimpit la.... panas lagi.....

sampai ada yang pengsan kot....

then bila semua da jerit pas habis... pas habis....
crowd lagi mengamuk!

serius teruk gila keadaan masa tu....

orang pengsan pun ada...

da macam rusuhan dah.....

apa lagi...... terus menjalankan projek merakam dan snap sana sini... hihi

tengok la apa jadi masa tu....

and....
i dengan selamba nya tanya kat cameraman, betul ke pas dah habis....
then dia interview...wakakakak....

dapat lah 1 pas.....
walaupun i tak nak pergi sebab x fair la kan... kami pergi bertiga, tapi dapat 1 pas je....

then......
last week, before final MLawak, ada cerita Apa cerita MLawak.....
my friend texted me " dapat x pas MLawak aritu? amboi berapi komen..."
masa tu dalam meeting, memang terasa darah naik kat muka!
hahah malu gila weh...ingatkan x keluar tv.... aduhhhh....




loooooooooooooong way to go...





*SAMPAI SEKARANG CARI VIDEO TU X JUMPA...SESIAPA BAIK HATI BOLEH TOLONG RECORDKAN THAT STORY X? RUMAH I X ADA ASTRO LA...APA CERITA MAHARAJA LAWAK EPISOD 13*

orang jumpa asyik tegur "bukan main marah lagi x dapat pas Mlawak"....
hahahaha




video

video



video

berlambak video sebenarnya tapi x larat nak tunggu upload... haha

so ape pun, malam tu memang tawar hati sangat-sangt nak tengok MLawak...ramai yang kecewa atas apa yang berlaku...
akhirnya kami tengok dekat tv ja...

pesanan buat Astro, Ramai peminat anda.... sanggup x makan tengah hari, x pergi kerja sebab show anda...
lain kali anda harus sensitif terhadap isu-isu sebegini....

dengar cerita yang x ada pas pun boleh masuk MLawak malam tu... erk?


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,

ketawariang

2 comments:

kc kasedah said...

tak kuasa i nak beratur panjang2. elakan pengsan aje!

ketawariang said...

hahahah tau xpe....
i pun camtu tapi datang gila, tu yang tergamak nak beratur.... alang2 da jauh kan datang..hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...