* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

July 26, 2013

Chaiwalla & Co.


Dah lama dah tempat ni bukak dan dah berkali-kali pergi…
Baru sempat nak buat review…. T_T
Ini adalah Chaiwalla, kedai minuman yang macam CoolBlog, Chatime dan lain-lain…



Dapat tahu benda ni dekat Facebook, sangat teruja sebab konsep kedai dia yang dalam kotena 40 kaki…
Dan ianya sebab owners Chaiwalla ini ialah dua orang lelaki muslim… time to support muslim products 
Masa ni dia punya operation hours ada dua…
Siang satu sesi, malam satu sesi… maghrib dia tutup… weekend je dia bukak sampai malam…
Hari kejadian pergi tu, dah nak tutup dah tapi nasib sempat…
Dari pasir gudang 5.00 pm, sampai ngam-ngam je…
Disebabkan first time sampai sana,so tidak lah tahu ape nak di order…
Tapi, staf kat sana sangat best!!! Dia suggest apa yang best, tengok apa selera kita…



Masa tu beli Chocolate milk with pudding…nyumnyum sangat! Dan brownies… since I’m not hantu brownies,so to me rasa dia so-so..

Dekat cawan pulak ada sticker “Ordering facts” sama macam kat air kotak ke apa-apa product yang ada “nutritional facts”….to me,it’s special hehehe….



2nd visit ke Chaiwalla

Lokasi chaiwalla & co ni ialah berdekatan Pasar Karat, JB…
Kalau nak ke pasar karat, sebelum OCBC bank (belah kiri) ada parking space… dekat situ la tempatnya…dari tepi jalan memang akan nampak kedai ni…
Kalau dah penat berjalan kat pasar karat, singgah la untuk membasahkan tekak…pie dia pun best…
Cuba lah! :D

p/s : sekarang dia bukak everyday sampai malam… dan ada branch baru dekat food court Citi Square… tak sempat lagi nak pergi…


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...