* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

June 30, 2011

Contest Photo Couple : We Are Not Perfect



Me & Mr F

*ini adalah entry suka-suka... kalau rasa hati tu bengkak ataupun nak muntah hijau, sila tekan button X pada window anda*



dah lama rasanya x join contest-contest ni kan...

thanks pada ohbudaktecit sebab anjurkan contest ni...
saja-saja nak join... :D

nama contest pun we are not perfect, so tipulah kita ni bercinta x pernah gaduh-gaduh kan? bukan lah bertumbuk ke ape...
tapi mesti pernah bertikam lidah..

actually dah lama jumpa contest ni tapi arini baru sempat nak buat post... hihi...
final day pulak tu... harap-harap menang la ye? ceittt... ape-ape pun belum, dah fikir menang?

so senang je contest ni...

yang penting kena letak banners kat bawah ni... :)


klik-klik

syarat-syarat contest

1. menjadi follower - DONE
2. entry mengenai contest ni - DONE
3. uploadkan gambar bersama pasangan - DONE (sah kami bukan lesbo)
4. ceritakan saat ringkas pertemuan dengan pasangan - DONE
5. pastekan link entry - Sat lagi nak paste

Saat-saat pertemuan

ermmm... nak ikutkan, kami berjumpa secara rasmi ketika keluar beramai-ramai bersama kawan-kawan pada awal 2004 rasanya...

so kita panggil dia Mr F...

ada orang kata yg dia ni merisik saya masa tu... ceiittt ayat x boleh blah...

but i have someone else masa tu...

lepas tu x jumpa dah...

few months lepas tu, i broke up dengan this guy, but mamat ni sentiasa nak kacau... so i asked
Mr F untuk tolong i stop this mamat from mengacau i all the time...
so Mr F pun tolong la i... :) and mamat stopped from disturbing me...

then sepi kembali until la one day tu, i saja je kacau dia, dalam setahun lepas berjumpa dulu...
that time, i tengah bengang dengan my current boyfie that time...

so my intention was to revenge kat semua lelaki...
jahat kan niat?

tu la.... orang kata kalau niat tu salah, memang Allah x kabulkan... hihi

we were friends for a while, but secara rasmi telah bercinta(what? bercinta?) pada 9th January 2005... no ayat memikat-memikat ni semua tau sebab i x suka kat dia pun...

so i ni double-timer la... sebab still with my current boyfie that time..
within a month, i broke up with that guy, and teruskan dengan Mr F...

we met up kembali after few months bercinta...
sebab i sekolah JBahru, dia dekat BPahat...

maybe sebab salah pasang niat, i terus dan terus dan terus bercinta dengan Mr F.... hihi...
memang banyak...

banyak sangat dugaan ...
macam-macam yang diduga....
lagi-lagi kami ni PJJ (percintaan jarak jauh)...
jeles gak tengok kawan-kawan setiap hari pergi dating...
pergi kelas sama-sama, balik kelas sama-sama...
dugaan tu... hihi

dah jauh tu kan...
bergaduh, bertikam lidah tu memang ada la...

until mid 2010, kami berkeputusan untuk mengakhiri hubungan kami...
x bergaduh x bertekak, x menjerit...
we just need our own time...
so berpisah secara baik... tempoh bertenang untuk kami berdua...
maklumlah bila kerja stress, balik mesti nak marah kan?
itu la silap kami berdua....
x dinafikan, bila status "single" kat fb, macam-macam PrivateMessage, chat yang i dapat...
thanks to my friends yang menyokong and membantu i...u guys are great!

kami contact tapi macam biasa... but no cintan-cintun, jiwa-jiwa... hehe

alhamdulillah, the next month, kami get together semula... and masing-masing belajar dari kesilapan...

rugi masa 5 tahun bercinta, tapi nak habiskan macam tu je...

sekarang we can both now control emosi, x mengamuk x tentu pasal..
kalau sorang marah, sorang lagi sejukkan..
banyak yang saya belajar...

sekarang ni berpegang pada "kalau ada perangai yang i x suka dengan Mr F, i seharusnya sedar yang dia pun mesti ada banyak yang x suka dengan perangai i. so lets give and take"
ego pun kena turunkan...

thanks to him, i know a lot of things dalam dunia ni....

few days sebelum raya, i dapat berita yang sangat mengejutkan!
"ibu nak hantar rombongan hari raya kedua nanti"
dia sms macam tu...
jantung macam jatuh ke tanah masa tu...
raya kedua? mana la ada orang kat rumah... huhu

so i told mummy dengan penuh bergetar-getar...berketar kan? haha ape-ape je language...
alhamdulillah mummy ok...
so we set up a date untuk family dia datang untuk meminang secara official..

now, i am officially Mr F's fiancee....
even now kami ada gak bertikam lidah, but it aways much better than before this....
dah besar la katakan... hihi

insyallah, kami akan disatukan pada tahun hadapan... :)

i love you Mr F.. ♥

*Mr F di dalam cerita ini ialah Mr Fiancee... hehe*


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,
ketawariang


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥Luv, ketawariang

4 comments:

kc kasedah said...

cewahhh penuh pancaroba laaa. haha i doakan korang berbahagia selalu. gado mulut tu normal la. adatlah dlm bercinta kalau gado2 neh kan. manede selalu bahagia kan? hehe :)

nnt kawen jgn lupa jemput i tauuu :)

ketawariang said...

haha gila x... huuuuuu
kalaui x gaduh kan x best... hua3...

eh mstilah jemput.... hadiah besaaaar ok?

are-n haikara said...

bukan da besar.. tp da tua. :PP

ketawariang said...

hahahah kalau i tua, u tua gak ...wakaka....geli aen..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...