* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

June 27, 2011

Penangan ASST dan My Girl

Fuhhh! bersihkan sawang kat blog ni jap...

dah lama x dapat nak bagi komitmen kat blog...
insyallah lepas ni akan diteruskan kembali aktiviti berblog ni....

Ok, kalau tengok tajuk post ni, mesti la nak tau apa cerita kan?

penangan Awak Suka Saya Tak? ataupun nama pendeknya ASST memberi kesan yang mendalam sangat pada i...
penulis novelog ni, kak Laili memang pandai bermain dengan emosi pembaca...
setiap part yang di postkan, mesti macam2 reaksi pemfollow setia...
i followed dari part belas-belas masa tu....

believe it or not, kalau la part yang di post tu happy, satu hari i will be happy...and begitulah sebaliknya!! hehe...

menangis-nangis pun selalu...sampai Mr Fiancee tanya kenapa..and i answered "novelog arini sedih"...huaaa....

La, baca blog pun menangis-nangis? *haha dia x baca...sebab tu dia heran*

ada gak nak buat sinopsis, tapi tengok ramai yang da buat...segan pula... hihi

novelog yang tiap-tiap hari nak baca.... kosong je rasa kalau x baca...
menunggu post yang hanya 1 part setiap hari...
sehingga ke hari ni, dah 91 parts telah di publish...menanti part 92 ni... hihi

sabtu lepas dan semalam x dapat bukak internet...

tadi bukak melurjelita, tengok ada gambar anak Intan dan Hilman...

i was like what??? diorang dah kahwin ke?

cepat-cepat scroll ke bawah dengan hati berdebar gila...
check berkali-kali and found out yang gambar tu saja-saja post je...

owh kak melur, nak tercabut jantung ni! Jangan bikin gelabah macam tu lagi...


ok dah dapat cerita pasal ASST kan?


now ke My Girl pula...

My Girl ni cerita Korea yang dilakonkan pada 2005... *what? 2005? baru nak tengok cerita ni?*
tiba-tiba mood nak tengok cerita korea datang....
Last tengok Boys Over Flowers... pun dah angau...
Then tengok coffee prince... lepas tu ada cerita jepun tu... best jugak...
last ni baru khatamkan My Girl... :)

Let's make it short...
Kisah gadis yang menipu untuk meneruskan kehidupannya dan juga datuk kepada Hero cerita ni..
betul-betul short dibuatnya... huhu

Kisah yang sangat sedih... *cepat betul sentap*
x tidur dibuatnya tengok cerita ni... hihi

TAPI!!

sebenarnya i membayangkan watak Seol Gong Chan ialah Hilman...
Seorang pemilik hotel Avenuel yang terkenal di Korea...
Hensem, tinggi, putih melepak... owh memang cair dibuatnya...

even dalam cerita my girl ni juga, ada scene di mana Jung-Woong *hero lagi seorang* panaskan badan dengan cara menangkupkan tangan ke dua-dua belah telinga...
seperti mana Hilman mengajar Intan untuk memanaskan badan....

boleh kan sambil tengok My Girl, membayangkan ASST pada masa yang sama? hehe

cuba tengok hero dia ni... nama betul ialah Lee Dong Wook...


eh.... malu la...jangan la tengok i macam tu... *pengsan*



comel kan? kan?

ha ni tengah taip post ni pun jantung berdebar laju... haha cair gila dengan kehenseman Hilmanbayanganku ni.... hihihi... termimpi-mimpi lagi... *pengsan*

maka dipersembahkan.....

Poster ASST bayangan i! hehe...
harap-harap kak melur x marah....

asyik berangan je i sekarang ni... :D

simple je.... guna paint je pun... hihi






ok..... tu je nak cerita pasal ASST dan My Girl ni.... hihi Lain sikit dari orang lain kan?

tambahan :

semalam malam belek majalah Pengantin tahun lepas... atau awal tahun ni...
ada pasal Terengganu Equestrian Resort (TER).... baca description pasal tempat ni sesuai untuk berkuda... dan hampir dengan Masjid Kristal, KTengganu...

pling!

terus bayangkan eh Intan!!

ada honeymoon package...murah juga....
itu yang rasa nak pergi Terengganu pula lepas ni untuk honeymoon... chewaaahhh...
tanya pada Kak Melur, memang sah tempat ni la lokasi percintaan Intan dan Hilman...

eh, terasa macam kuat betul connection i dengan ASST ni kan? huhu



♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,

ketawariang

5 comments:

Melur Jelita said...

Adoi Fatihah Jelita,
ketawa riang je sepanjang akak baca post ini. ALaaaaaa..Hilman orang lain ya? he he he..Tak apa la sapa - sapa pun boleh asalkan happy. Nanti akak masukkan post ini dalam melurjelita ya. Terimakasih kerana menyokong dan terimakasih kerana menyukai ASST.sayang diaaaaaaaaa

ketawariang said...

hehhe jgn x ketawa riang kak...kalau x xde la nama saya ketawa riang... hihi...

hilman ni lagi jensem dan cute... kih3...
happy sangat kak...senyum je ni... :D
sama-sama kak... saya akan sokong penulisan akak... :)
sayannnggggg akak jugak!

Melur Jelita said...

Dah dua kali akak masuk..suka sangat dengan post fatihah jelita ni..sangat memahami keterujaan mu itu...hahaha
memang feeling habis la....adoiiii

ketawariang said...

hehe...thanks kak... terharu rasanya ni... nak buat sinopsis x layak lg...hihi...
maunye x teruja ...sampai termimpi2 kak...

Anonymous said...

membaca seluruh blog, cukup bagus

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...