* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

May 19, 2013

Pasar tamu dayak

Okay,finally dapat pergi ke pasar tamu dayak yang digembar-gemburkan...
It is a pasar where orang-orang sarawak berniaga,a pasar malam in a small version..

Berusaha cari tempat ni since nak sangat sangat makan sayur midin..

Google here and there..
Info yang dapat was the place (not the exact place) and few business hours yang berbeza...

Tiba-tiba teringat ada kawan yang tinggal nearby tempat tu dan dia seorang Sarawakian.

Confirmkan business hours yang sebenar, siap-siap dan off we go to pasar tamu dayak!

So,the location is behind Shell,Jalan Bayan 31,Megah Ria..
Dari Shell,terus je then turn right at first junction...
Kemudian turn right lagi dekat 2nd junction...dari situ dah nampak payung-payung pasar malam..
This place is not visible from Jalan Bayan 31,kena masuk simpang baru boleh nampak that place..

Dengan terujanya terus turun dari kereta,tengok orang still menyiapkan barang-barang niaga mereka..
That was around 1pm..maybe sebab hujan,dia orang bukak kedai a bit aher*..

Ada macam-macam dijual! And yes,I was looking for midin but orang yang jual tu x sampai lagi..hurm.
Luckily a lady ni baik hati tunjuk ada 1 lagi stall jual midin..

Beli seikat midin,then pusing lagi...nampak orang jual kuih,ada kuih celorot yang gojesssss..tapi x yakin halal so x buy T_T

Pusing seround lagi then balik..excited nak masak midin belacan.. Hehe

No photos since battery telefon buat hal..but no worries,surely will be there back later sebab nak tengok apa lagi yang dijual...

Kepada anak-anak sarawak yang mencari makanan sana,boleh lah pergi pasar ni..
Dan kepada sesiapa pun yang nak try makanan sarawak,please come :)

Operating days : Wednesday, Saturday and Sunday
Operating hours : 12pm until 6pm

* aher - lewat

Love,
ketawariang
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

4 comments:

Saghah said...

oh sgt bagus!! kita dah lama berangan nak g pasar megah ria ni, tp x terpegi2. dlm google map ada kuar, betul kt jln bayan 31 tu. hehe seb baik awak bgtau timing. mati2 ingat pagi sabtu je mcm pasar tani nye timing. tengkiu tengkiu. nanti nak pegi lah (^^,)v

MamaHannah said...

Kitak orang serawak kah? I ngidam (not preggy btw) bubur pedas and pansuh halal punya. Kalau ada memang make my day. Terima kasih for the info. Timing and direction memang useful. Thanks so much Ketawariang. Looking forward to your pics!

ketawariang said...

Saghah : hehee....lama jugak kite cari tempat ni, x jumpa2...finally jumpa jugak :)
heheh welkem nnt pergi, buat review eh? :D

ketawariang said...

MamaHannah : kmk org Johor :) pernah kerja di swak dolok...
bubur pedas and ayam pansuh x sempat try dulu kat sana... x sure dekat pasar ni ada ke tak... ur most welcome :) insyallah later on i'll make a review :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...