* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

April 25, 2013

Drama di Tesco - updated version

Hahaha silly me..
Boleh pulak tekan send tadi...

So semalam dah gaji,pergi lah ke Teso Seri Alam untuk beli some groceries...
Petang tadi ingat nak withdraw duit but atm out of service..
Pergi je Tesco membawa Debit Card Maybank..

Semuanya dilakukan dengan pantas,ambik barang yang ada dalam list sahaja sbb Mr Hubs kerja malam ni...
8pm dia masuk kerja,beratur kat kaunter before pukul 7 camtu..

Okay beratur kejap je,bila dah total,aku bagi kad Maybank aku..
2x cashier tu buat transaction,declined..
Padahal petang tadi baru pakai kad tu buat isi minyak..

So I mintak tolong Mr Hubs pergi withdraw duit.
Nak dijadikan cerita,atm maybank rosak..so dia pergi ke ambank..sama gak..rhb dgn bsn sama gak..

In the meantime,I kesiankan customers kat belakang ramai..
The cashier was very kind..
Dia cakap "akak,sy anggap akak bagi saya rm100,this is your balance,nanti dah ada duit akak bagi saya rm100"
Thanks dik sebab sangat baik hati..

Hubby pergi masai withdraw duit,semua atm maybank down!
Hati sudah sakit,gugel customer service punya number..
ada notify system down sampai 7pm..tp masa tu dah lebih 7pm dan system was still down..
So I waited like sangat hazabbbb nak tunggu orang tu angkat phone,the moment a lady answered the phone,I just kenalkan diri and start marah2 her.
Yelah siapa boleh tahan berdiri depan counter,org tengok2 like I ni xde duit siot..

I asked that lady,why don't you notify the customers earlier? Cakap banyak-banyak and laju-laju,then I hung up.
She said until 730pm only,system will be ok..
So mr hubs meredah jem untuk ke tesco semula,then I told him to wait for another five minutes..

Since x ade orang yang dikenali di tesco tu,I asked for help from my bestie,but she's on the way back dari tempat kerja dia kat bandar..
Kesian dia terkejar-kejar but i told her I'll get help from other sources jugak...

Alhamdulillah,730pm duit da dapat withdraw..so bayar then laju-laju balik sebab hubby kerja..
Had our dinner and dia terus pergi kerja at 830pm...
Kesian dia lambat 30mins hari ni..

Bila da sampai rumah,dengan hati yang agak sedih pasal kejadian tesco tadi,gigih jugak nak buat puding laici..
Sebab tekak teringin sangat nak makan..
Hahaa..

Okay now pudding da dalam fride,nak makan esok..

Maaf la hari ni post campur aduk english dengan bm..

Ni pun taip dua kali sebab tadi terdelete separuh dari post! Hahaa

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

4 comments:

Saghah said...

hi!! hehe kita g tesco mlm 24 aribulan. nasib baik debit card hb blh guna. balik tu g petronas masai seme atm x kt situ x leh kuarkan duit. g la maybank besar kt situ tu. wahh seme nye down jugak. nasib baik pagi semlm (25) bukak m2u ok wlupon slow sket. dh slmt byr seme hutang, duit gaji pon tinggal ciput dh. mcm bes je puding laici tu. nak cikit ;p

ketawariang said...

ehhh rupenye kite reply guna mobile x masuk lah...sorry sgt....
memang system down masa tu... xboleh nak ingat dah berdiri lama2 kat counter tu T_T
hehehe dtg lah rumah :) nnt kite buatkn :D

Saghah said...

hehe x pe. segan la nak pegi2 rmh org. ehh tp klu awak jln2 area masai or PG, klu ternmpk kitorg, tego la yer. kita klu jln mmg x tgk2 org. konon2 malu la. heeeee (^^,)v

ketawariang said...

heheh xde hal pun... :)
insyallah kalau terserempak...kite pun pemalu jugek... hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...