* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

June 15, 2015

40.9 Darjah Celcius! SERIUS???

Ni berlaku tengah bulan Mei haritu.
Mula-mula ingat Faqih demam biasa je.
So monitor temperature dengan bagi ubat.

Hari ke dua masih tak kebah. Bagi ubat macam biasa.
Hari ketiga tengok temperature 40.1 terus bawak pergi emergency HSA
sampai je terus kena mandi
melepek je dia.
Kesian yang sangat.
Dah buat blood test,semuanya ok kata Doktor.

Maka kami pun pulang, kena bagi ubat demam dan antibiotik.






Hair ke 5 demam still tak ok,instead of pergi kerja pagi tu (kami suami isteri rotate cuti tiap-tiap hari untuk jaga Faqih), terus bawak ke HSA sekali lagi.
Sampai sana temperature 40.9! ALLAHUAKBAR

masa tu jantung berdegup sangat kencang.
nurse suruh mandikan, buat xray dan admit.

Sampai wad, pakar suruh buat neb sebab Faqih kena pneumonia.
Aduhai luluh hati
masa tu memang fikir cepatlah baik Saiful Faqih.

Duduk hospital satu malam, kena neb setiap 4 hours dan antibiotik..
Alhamdulillah the next day dia okay sikit,tapi lepas tu demam balik..

Doktor diagnose Faqih kena bakteria infection.
Sedih rasa.





Darah sebab mengamuk time neb


Keluar dari hospital pergi jalan-jalan 

 Seminggu dah laki bini tak tidur sebab risaukan dia.

Alhamdulillah lepas seminggu lebih,Faqih jadi macam biasa.

Persoalannya sekarang, aku rasa macam nak resign je.
Rasa bersalah dengan apa yang jadi dekat Faqih.

Yay or Nay?





♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...