* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

September 6, 2013

Quarters? yay or nay?

Nampaknye sekarang makin jarang update blog ni...
aduh tak menyempat je la hai sedangkan banyak bendaaaaa nak disharekan dalam ni..

so lepas kahwin, kami husband and wife duduk dekat kuarters yang disediakan oleh kilang En Suami...
 Sebabnya, dekat dengan tempat kerja dan rumah free dan dapat elaun lagi! hahah
kami ni duduk di rumah flat 5 tingkat... rumah kami dekat tingkat 3... ok lah...

Since aku tak pernah duduk kuarters, aku cuba la nak adapt dengan keadaan kuarters ni kan...
 tapi, hidup aku hanyalah pergi kerja balik kerja, bukan lah jenis yang lepak-lepak rumah orang dan sebagainya..kerja itu penat okay...

things went well selama beberapa bulan ni, tapi ada beberapa hal yang berlaku lately sampai aku rasa nak luahkan jugak dalam blog ni...

1st, aku memang tak bercampur dengan jiran-jiran tetangga... bukan la tarik muka,tapi penat sangat balik kerja, aku memang masuk rumah,masak untuk husband dan rest...

weekend? aku tak keluar rumah atau aku keluar dari pagi sampai ke malam...
tu je la masa untuk diri sendiri and husband...

so banyak la mulut-mulut cakap aku SOMBONG,etc... ala buat tak dengar je sebab diorang tu semua suri rumah....memang la takde kerja lain kan?

tapi, satu benda terjadi... eh dah kawan-kawan (antara suri-suri rumah) ni kan, bergaduh pulakkkk....
orang ni tak puas hati dengan dia ni, dia tak puas hati dengan dia ni... macam-macam hal la!

husband yang sebelum ni sibuk suruh aku "berjiran" keluar statement "Nasib lah B tak campur orang-orang ni" hahaha

okay cerita kedua, 
Satu pagi tu husband sms beritahu ada drama kat rumah... dia cakap dia record video...

aku balik lunch tu tengok video...
guess what? one of penduduk (PEREMPUAN MELAYU) blok kitorang pergi serang guard! menjerit-jerit macam orang gila siap baling-baling barang!!!! guard ni perempuan melayu...

kecoh gila kes ni...rumah aku dekattt je dengan guard,so video tu memang boleh dengar jelas... bayangkan menjerit-jerit melolong sampai tingkat 3 boleh dengar!

eh kak, guard tu,COMPANY yang bayar tau tak? kau tu siapa nak gi serang-serang orang?
anak kau yang buat hal, gi la marah anak kau!

esoknya, time dah nak maghrib,minah yang menyerang dengan guard melayu ni jumpa guard (agama lain) yang dikatakan pembawa mulut jahat..
(Guard melayu dengan minah melayu dah berbaik)

boleh tak time azan Maghrib, si guard agama lain ni menjerit-jerit marah guard melayu?
menjerit macam perempuan gila!
yang aku rasa dia tu bodoh sangat, dia pergi persoalkan kenapa guard tu tak pakai tudung...
hoi! ko tu siapa hahhh? yang ko menjerit masa tengah azan tu ape benda? bagus sangat la?

sejak dari kes tu, memang aku super-anti dengan guard agama lain ni... plastik sangat dan mulut jahatttt sangat!

okay kes yang palig baru, ada satu orang HR pindah ke blok kitorang, dia duduk tingkat bawah sekali...
baru kahwin, ada dua buah kereta...
so, satu kereta park depan rumah, satu lagi park jauh sikit...
esoknya, time aku balik kerja, aku tengok dekat parking ada kerusi!!!
kejadah dia! ingat dia HR dia boleh reserve parking depan rumah?

memang aku mengamuk habis dekat laki aku,dia cakap nanti dia tanya...
parking betul-betul depan blok memang limited, so siapa cepat dia dapat...

2 hari lepas tu, kitorang pergi beraya, balik beraya tengok ada tong cat dekat parking siap nama "Encik XXXX"
husband cakap ni mesti guard yang letak ni.. kalau tak,takkan la nama sendiri letak Encik kan?

okay investigate kes ni, rupanya guard lain agama ni yang letak! siap paksa lagi Encik tu letak parking kat tempat yang dia dah reserve!
memang kurang ajar hotak dia kaki bodek!!!!!

argh!
aku da rasa stress dah duduk kuarters ni...
macam nak pindah je!!!!

p/s : aku rasa macam nak report dekat Company husband aku supaya keluarkan guard lain agama tu dari kuarters. mulut jahat kerja buat cerita, bertalam-talam muka dan pelasssssstik sangat!



♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

2 comments:

Saghah said...

lahh teruknya.. dah dah.. meh pindah seri alam meh. dok dkt2 kita meh.. kt vista meh. heeeeeeeeee (^^,)v

ketawariang said...

terok kannnn?
siap bg tempat yang spesifik eh? hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...